HEMA Zorgverzekering

Verzekeringen29-11-2023Sophia Door Sophia
7.8

Hoe kies jij de beste verzekeraar? 

Als je je gaat oriënteren op een nieuwe verzekering, dan is het soms moeilijk om in al dat aanbod te weten waar je moet beginnen. Er zijn immers zoveel verschillende aanbieders van nog veel meer soorten verzekeringen. 

Ik vond het zelf ook best wel lastig om al mijn verzekeringen goed te regelen. Er is zoveel om op te letten! Maar na wat vallen en opstaan, ben ik heel wat wijzer geworden. En nu kan ik anderen dus helpen.

Ik ga je dus op weg helpen! Dat doe ik door jou te voorzien van de belangrijkste gegevens om de beste verzekeraar te kiezen:

  • mijn ervaringen met HEMA Zorgverzekering 
  • informatie over HEMA Zorgverzekering
  • uitleg over de klachtenprocedure van HEMA Zorgverzekering
  • prijzen, kosten, producen en aanbod van HEMA Zorgverzekering
  • contactgegevens van de klantenservice van HEMA Zorgverzekering 

Is HEMA Zorgverzekering de beste verzekeraar voor jou?

Hoe weet je of HEMA Zorgverzekering de juiste aanbieder is voor jou? Wat voor verzekeringen kun je bij HEMA Zorgverzekering precies afsluiten? Bieden zij bijvoorbeeld een goede zorgverzekering aan? Wat is eigenlijk de dekking van hun reisverzekering? En kun je hier daarnaast nog terecht voor een autoverzekering misschien?

Alles in één of verschillende aanbieders?

Is het sowieso wel een goed idee om al je verzekeringen bij een en hetzelfde bedrijf onder te brengen? Of kun je beter elke verzekering op een andere plek afsluiten? En is HEMA Zorgverzekering dan de beste keuze? Hoe bepaal je welke verzekeraar de beste voor jou is? Is een kleine verzekeraar beter dan een grote verzekeraar? 

Het is belangrijk om dit goed op een rijtje te zetten en verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Alleen zo kom jij tot de beste keuze!

Reviews van klanten tonen de ware aard van HEMA Zorgverzekering

Als je eenmaal weet wat voor verzekeringen je precies wilt afnemen bij HEMA Zorgverzekering, dan kan ik je meer vertellen over mijn ervaringen met HEMA Zorgverzekering. 

Is HEMA Zorgverzekering zo goed als ze zelf zeggen? Zetten ze bijvoorbeeld vaak een stapje extra om hun klanten zo goed mogelijk te helpen? Of is het tegendeel waar en zorgen ze vooral voor negatieve ervaringen?

Kun je hier terecht met al je zorgen en klachten? Hoe makkelijk kun je iets declareren waarvoor je verzekerd bent? En hoe snel krijg je je dan een vergoeding? Ik vertel het je graag!

Je kunt antwoorden op al deze vragen zoeken in een FAQ op de website van HEMA Zorgverzekering. Dan krijg je echter alleen een idee van wat hun beleid is. Maar het zegt niet alles! Het is veel belangrijker om te weten hoe het in de praktijk gaat. Hoe behandelen ze hun klanten écht?

Dat kunnen alleen klanten zelf vertellen, zoals ik, hier in mijn reviews! Lees dus altijd eerst ervaringen van de klanten van HEMA Zorgverzekering, dan weet je pas echt hoe goed of slecht HEMA Zorgverzekering functioneert. Misschien word je wel positief verrast door hoe positief hun klanten zijn!

Over HEMA Zorgverzekering

HEMA Zorgverzekering is een verzekeringsmaatschappij. Dat betekent dat het bedrijf verzekeringen aanbiedt. Heb je kosten gemaakt voor iets waarvoor je bij HEMA Zorgverzekering verzekerd bent, dan kun je dat geheel of gedeeltelijk vergoed krijgen. 

Rijd je bijvoorbeeld tegen een paaltje met je nieuwe auto, en heb je daarvoor een autoverzekering, dan hoef je misschien wel helemaal niets te betalen wanneer je bij de garage een nieuwe bumper krijgt. En ben jij blij dat je verzekerd was!

Hoe krijg je geld terug van HEMA Zorgverzekering?

Bij sommige verzekeraars maak je eerst zelf de kosten en krijg je dat bedrag daarna later terug. Je schiet dus als het ware het bedrag eerst zelf voor. Dat is bijvoorbeeld handig als je snel een rekening moet betalen. Bijvoorbeeld van die garage die jou anders niet jouw auto meegeeft: eerst betalen! Je kunt dit bedrag dan later declareren bij HEMA Zorgverzekering.

Bij andere verzekeraars is het juist de bedoeling dat je de rekening direct doorstuurt naar de verzekeraar. Die zal het dan verder oplossen en afrekenen. Was je er toch niet voor verzekerd, of slechts deels, dan kun je dat later met de verzekeraar zelf oplossen. Je krijgt dan bijvoorbeeld een aparte rekening voor de overige kosten.

De manier waarop jij jouw geld terugkrijgt, is ook afhankelijk van de verzekering die je hebt afgesloten. Bij veel zorgverzekeringen en tandartsverzekeringen is het bijvoorbeeld gebruikelijk dat die direct naar de verzekeraar gaat. Jij ziet die rekening misschien zelfs wel helemaal niet. 

Hoe regel je extra korting bij HEMA Zorgverzekering?

Een extra goedkope verzekering, wie wil dat nou niet? Logisch, want het gaat natuurlijk vaak om veel kosten. Hoe lager je die kunt krijgen, hoe beter. En dan zijn het vaak ook nog kosten die je iedere maand of ieder jaar opnieuw moet maken… Hoe lager jouw maandlasten voor verzekeringen, hoe meer geld je overhoudt voor leuke dingen!

Wil je een extra goedkope verzekering, dan is het in de eerste plaats verstandig om goed te vergelijken tussen de verschillende verzekeringen van HEMA Zorgverzekering. Wat heb je precies nodig? Een verzekering kan veel geld besparen. Want stel dat je onverzekerd tegen dat paaltje was aangereden, dan had je nu een hoge rekening van de garage gehad! 

Daarnaast is het slim om naar de dekking van jouw verzekering bij HEMA Zorgverzekering te kijken.

Wat moet er echt onder de dekking vallen? Wat kan er eigenlijk best uit? 

Wil je bijvoorbeeld echt drie keer per jaar naar de tandarts, en wordt dat dan wel vergoed? 

Misschien ben je goedkoper uit met een andere verzekering! Zelf heb ik mijn zorgverzekering bijvoorbeeld uitgebreid met een extra groot pakket, omdat ik best vaak naar de fysiotherapeut wil. Maar mijn extra tandartsverzekering heb ik stopgezet, omdat ik die helemaal niet nodig bleek te hebben.

Goed vergelijken is dus echt een must bij het afsluiten van een verzekering bij HEMA Zorgverzekering. Laat jouw verzekering zo goed mogelijk aansluiten op jouw persoonlijke situatie.

Hoe is de klantenservice van HEMA Zorgverzekering?

Heb je een verzekering afgesloten bij HEMA Zorgverzekering, dan krijg je vast wel eens te maken met de klantenservice van HEMA Zorgverzekering. Bijvoorbeeld omdat je een declaratie wilt indienen. Of omdat je wilt weten of dat ene ongelukje gedekt is door jouw verzekering. 

Je kunt dan bijvoorbeeld even bellen of het online regelen. Soms wisselt dat per type verzekering. Er zijn bijvoorbeeld verzekeringen waarbij je alles online regelt. Vaak zijn die iets goedkoper, want het scheelt het bedrijf kosten. 

Het is goed om vooraf te weten hoe de klantenservice van HEMA Zorgverzekering echt is. Zijn ze gemakkelijk bereikbaar? Denken ze met je mee? Zijn ze vriendelijk en geven ze goede oplossingen? 

Ik vertel je graag het echte verhaal. Zowel wanneer ik heel slecht geholpen ben als wanneer HEMA Zorgverzekering misschien wel net even wat meer deed dan vooraf verwacht!

Voordelen
  • Goede klantenservice
  • Prijs/kwaliteit prima in balans
  • De website doet precies wat je verwacht
Nadelen
  • Moeilijk kiezen
Dit bedrijf krijgt van mij een
7.8