Mijn.host

Telecom29-11-2023Sophia Door Sophia
7.5

Telefoonabonnementen, abonnementen op streamingsdiensten, internet, alles-in-éénpakketten; ik weet dat ik niet zonder ze kan! Ik bedoel, waar ben ik zonder mijn telefoon of internet? En ik wil natuurlijk ook die nieuwe te gekke serie niet missen waar iedereen het over heeft! 

Allerlei soorten abonnementen…

Maar het ene abonnement is het andere niet, natuurlijk. Voor sommige betaal je echt belachelijk veel, maar krijg je eigenlijk best weinig. Bij andere wil je misschien wel nooit meer weg, omdat je zo’n goede aanbieding te pakken had toen je jouw abonnement afsloot. 

Hoe ik terechtkwam bij Mijn.host

Zelf heb ik een abonnement bij Mijn.host lopen. Maar dat ging niet zonder slag of stoot! Ik heb heel wat verschillende aanbieders eerst met elkaar vergeleken. Want de verschillen waren best wel groot, daar kwam ik toen achter.

Zo kreeg je bij het ene bedrijf veel meer mogelijkheden en keuzes bij het afsluiten van het abonnement dan bij het andere. Dat kun je fijn vinden, maar ook juist niet. Soms is het ook wel lekker als je voor een goede aanbieding kunt gaan. Dan heb je misschien wat minder te kiezen, maar het scheelt ook weer keuzestress. Je bent dan in ieder geval goedkoop uit. 

Ik vond het van Mijn.host juist fijn dat ik zelf wat te kiezen had. Ik heb best specifieke wensen als het gaan om telecom. Daarom heb ik zelf ook niet voor het allergoedkoopste abonnement gekozen dat er was, maar voor net een duurdere variant. Maar daardoor heb ik net wat meer mogelijkheden en ruimte in mijn abonnement. Ik vind dat wel zo relaxed!

Mijn tips aan jou als jij een abonnement bij Mijn.host gaat afsluiten!

Ik vond het zelf dus vooral heel fijn om veel mogelijkheden te hebben. En daar wil ik dan ook best wat extra’s voor betalen. Ik bedoel, je maakt er toch best veel gebruik van. Daarom heb ik graag alle opties open.

Maar iedereen kan daar natuurlijk anders over denken. Misschien wil jij wel gewoon zo min mogelijk betalen voor jouw abonnement bij Mijn.host. Daarom raad ik je aan eerst goed na te denken wat je precies wilt en wat je denkt nodig te hebben van jouw abonnement bij Mijn.host.

Als je bijvoorbeeld een telefoonabonnement voor je nieuwe iPhone wilt afsluiten, kijk dan goed of je echt een duur maandabonnement of een goedkoper sim-only-abonnement nodig hebt. Dat kan veel geld schelen! 

En wie een internetabonnement wil afsluiten, doet er goed aan om eerst te kijken hoeveel je nodig hebt en hoe snel het moet zijn. Want er zijn allerlei soorten en maten! Ook is het slim om de betrouwbaarheid van het netwerk te controleren. Werk of studeer je bijvoorbeeld veel thuis, dan moet je wel op jouw internetverbinding kunnen vertrouwen! Wil je gewoon af en toe online kunnen zijn, dan kun je juist weer kiezen voor de goedkoopste variant. 

Het is dus altijd slim om jouw eigen persoonlijke situatie mee te nemen in jouw beslissing! Voor mij was dat dus niet zomaar het goedkoopste abonnement bij Mijn.host, maar voor jou misschien wel!

Mijn ervaringen met Mijn.host

Zelf zit ik nu al een tijdje bij Mijn.host. Dat betekent dat ik dus best tevreden ben. Want anders was ik allang overgestapt naar een andere aanbieder voor mijn abonnementen! 

Ik heb voor Mijn.host gekozen omdat ik hen gewoon een fijne uitstraling vind hebben. En, eerlijk is eerlijk, ze hadden ook een goede aanbieding voor me toen! 

Wat ik vooral fijn vind, is hoe makkelijk ik online een abonnement kon afsluiten. Dat was zo geregeld. En nog steeds verloopt het contact hier gewoon goed. Ik vind dat best belangrijk, een goede klantenservice! 

Wat moet je doen als je toch niet zo tevreden bent met jouw telecomabonnement?

Ben je niet helemaal tevreden met jouw aanbieder, dan is het altijd een goed idee om een beetje rond te gaan kijken. Want er zijn natuurlijk heel wat andere bedrijven waar je terecht kunt. 

Overstappen is tegenwoordig heel eenvoudig. Je kunt dat bijna altijd online regelen. Soms is het slim om even te wachten tot jouw huidige abonnement afloopt. Maar dat is niet altijd zo! Soms neemt jouw nieuwe aanbieder graag een oud abonnement over. 

Maar het kan ook slim zijn om even contact op te nemen met jouw eigen provider. Want misschien kunnen zij wel iets aan jouw klachten doen. Dat scheelt weer overstappen. 

Zelf vind ik het altijd wel leuk om over te stappen naar een nieuwe aanbieder. Dan zoek ik altijd naar de beste aanbieding die past bij wat ik nodig heb. En dan gebeurt het best vaak dat je eigenlijk beter een ander abonnement kunt nemen! 

Hoe ik denk over alles-in-één-pakketten: de voordelen en nadelen!

Alles-in-één-pakketten, wie kent ze niet? Sluit je zo’n pakket af, dan neem je meerdere diensten in één keer af bij dezelfde aanbieder. Bijvoorbeeld internet, tv en telefonie. Of alleen streaming en je belminuten. Er zijn verschillende mogelijkheden, die bij de ene aanbieder anders kunnen zijn dan bij de andere. 

Het kan heel handig zijn om zo’n pakket te nemen. Want meestal krijg je dan veel extra korting. Logisch, want Mijn.host vindt het dan bijvoorbeeld heel fijn dat je meerdere diensten afneemt! Een ander voordeel is dat je slechts met één bedrijf te maken hebt. Dat scheelt soms geregel. En het geeft duidelijkheid.

Een nadeel is dat je ook van één aanbieder afhankelijk bent als er iets misgaat. Niet dat dat nou zo vaak zal gebeuren, maar stel dat heel Mijn.host plat ligt, dan heb jij niet alleen even geen verbinding, maar is meteen alles down. Een ander nadeel kan zijn dat als je niet zo tevreden bent met jouw aanbieder en wilt overstappen naar een ander bedrijf, je dat meteen voor alles moet doen. Heb je bijvoorbeeld alleen een telefoonabonnement, dan hoef je niet ook je internet over te zetten.

Zelf vind ik het best handig om een pakket te hebben, maar dan niet met álles erin. Want dat kan natuurlijk ook! Zo heb ik internet, televisie en vaste telefonie bij de ene aanbieder, maar mijn mobiele telefoon heb ik bij een andere.

Succes!

Misschien ga je nu wel een nieuw abonnement bij Mijn.host afsluiten. Of bij een ander bedrijf, dat kan natuurlijk ook. Ik hoop dat je wat aan mijn ervaringen en tips hebt gehad! En ik wens je veel succes bij het (verder) uitzoeken van jouw telecomabonnement.

Liefs, Sophia

Voordelen
  • Goede klantenservice
  • Prijs/kwaliteit prima in balans
  • De website doet precies wat je verwacht
Nadelen
  • Moeilijk kiezen
Dit bedrijf krijgt van mij een
7.5