Peek & Cloppenburg

Online shop29-11-2023Sophia Door Sophia
8.8

Wat is er heerlijker dan shoppen? Rondstruinen in winkels, de perfecte aanbieding vinden, je nieuwe lievelingskleren scoren… Eerlijk gezegd vind ik online shoppen nog leuker dan in een winkelstraat kopen. Want er is online zo ontzettend veel keuze!

Peek & Cloppenburg is een van de online shops waar ik wel eens iets koop. Ik deel daarom graag mijn ervaringen met jou. En natuurlijk geef ik je ook een aantal tips!

Waarom ik het liefst online shop

Handig aan winkelen in een winkelstraat is dat je natuurlijk alles eerst even in je handen kunt houden. En kunt passen. Als je online iets koopt, moet je maar afwachten of het in het echt net zo goed bevalt als op de foto.

Online shoppen is wel steeds beter geworden. Een aantal jaar geleden kon je echt pech hebben met een miskoop waar je dan mee zat. Maar tegenwoordig is retourneren zo makkelijk dat dat echt niet meer hoeft. Retourneren is bovendien meestal gratis ook nog! Dus je kunt gewoon rustig iets proberen en als het dan niet bevalt, stuur je het gewoon terug. En heb je geen geld weggegooid.

Wat ik vooral fijn vind aan online shoppen is dat je gewoon veel meer keuze hebt. Of je nou babykleren, tassen, sieraden, shampoo of een nieuwe bank koopt. Je kunt altijd kiezen uit heel veel online shops met nog veel meer spullen. Je zou er duizelig van worden.

En als ik iets koop wat ik eerst moet passen, dan is het wel zo lekker dat ik dat dan gewoon thuis kan doen. Want zeg nou zelf; wie vind het echt leuk om je in zo’n krap pashokje te moeten uitkleden en dan in slecht licht snel moet beslissen of iets wel of niet staat? Nou, ik niet! 

Ook als je bijvoorbeeld meubels online koopt, vind ik het heel fijn om dat eerst thuis te kunnen bekijken. Weet je meteen of bijvoorbeeld die koningsblauwe stoel wel echt zo mooi naast mijn rode kast staat! 

Mijn ervaringen met Peek & Cloppenburg

Peek & Cloppenburg is een van de winkels waar je online kunt shoppen. Ik heb hier inmiddels al een paar keer iets gekocht. Als dat niet telkens goed was gegaan, was ik niet meer bij Peek & Cloppenburg terug gekomen. Want er zijn natuurlijk zo veel winkels online, dan moet je wel een goede ervaring hebben om ergens terug te komen.

Wat ik bijvoorbeeld fijn vind aan winkelen bij Peek & Cloppenburg is dat ze best wel veel keuze hebben. Dus je hebt altijd wel wat leuks te kiezen. 

Ook vind ik de website van Peek & Cloppenburg goed werken. Je hebt zo iets leuks gevonden en afgerekend. Ook gaat betalen hier gewoon prima. Ik heb bij een andere shop dan Peek & Cloppenburg weleens gehad dat mijn creditcard steeds niet werkte, nou toen ben ik gewoon gestopt. 

Natuurlijk mogen de aanbiedingen bij Peek & Cloppenburg van mij altijd beter ;). Want ja, wie wil er nu niet nog meer korting?

Wat ik doe voor het milieu als ik online shop

Er is wel één nadeel aan online shoppen vind ik: je laat steeds alles thuis bezorgen. Al die pakjes gaan in allemaal busjes en dat is natuurlijk niet zo goed voor het milieu… Maar daar kun je wel wat aan doen!

Ik kies zelf daarom altijd voor een afhaalpunt in plaats van voor een levering aan huis. Meestal komt zo’n bus daar namelijk toch wel langs. Dat scheelt dus weer kilometers. En een extra voordeel voor mij: ik hoef zelf de deur niet open te doen en hoef dus ook niet thuis te blijven wachten op een pakje. Ook kun je soms kiezen voor een levering op de fiets, dat is natuurijk nog beter voor het milieu.

Ook handig: bestel zo veel mogelijk in één keer. Ik koop eigenlijk nooit maar één ding bij Peek & Cloppenburg of als ik ergens anders bestel. Heb ik iets leuks gevonden dat ik wil gaan kopen, dan kijk ik altijd nog even verder in de webshop of ik nog iets nodig heb of gewoon leuk vind. Want beter één groter pakje dan meerdere kleine pakjes! 

Ook kun je soms bij het afrekenen een donatie doen ter compensatie voor jouw belasting van het milieu. Dat is meestal niet meer dan een euro. Ik doe dat eigenlijk ook vaak gewoon. Vooral als ik toch van alles in de uitverkoop heb gekocht.

Hoe ik geld bespaar als ik online shop bij Peek & Cloppenburg

Een echte (online) shopaholic als ik weet natuurlijk ook hoe je goede dealtjes scoort! En met jou als lezer van mijn blog deel ik graag een paar goede tips om te besparen bij jouw online aankopen, zoals bij Peek & Cloppenburg! Want dat maakt het shoppen alleen maar leuker, toch?

Tip 1: Verzendkosten kunnen echt een domper zijn als je een online bestelling doet. Heb je net een leuk shirtje voor 10 euro gezien, moet dat in een pakket worden verstuurd en betaal je daarom bijna het dubbele. Maar meestal betaal je geen verzendkosten boven een bepaald bedrag. Daarom is het slim om even verder te kijken en misschien wel nog een item in je winkelwagentje te shoppen. Zo bespaar je die verzendkosten vast uit! En het is ook beter voor het milieu om alles in één keer te kopen, zoals ik hierboven al schreef.

Tip 2: Wacht op de uitverkoop! Bijna alle webshops geven kortingen, dus Peek & Cloppenburg ook. Sommige doen dat permanent, andere hebben soms een grotere uitverkoop. Het is soms echt een goed idee om dat even af te wachten. Het kan zo meer dan de helft schelen. 

Tip 3: Meld je aan voor de nieuwsbrief van Peek & Cloppenburg. Dit is een manier om zomaar 10% korting te krijgen, of zelfs meer! Dit geldt natuurlijk niet voor alle webshops, maar er zijn er best veel die dit doen. Een aanmelding kost niets. En ik vind zo’n nieuwsbrief vaak nog leuk ook, want daar staan vaak ook weer allemaal aanbiedingen in! Leuk voor de volgende keer :)

Veel plezier met online shoppen!

Liefs, Sophia

Voordelen
  • Goede klantenservice
  • Prijs/kwaliteit prima in balans
  • De website doet precies wat je verwacht
Nadelen
  • Moeilijk kiezen
Dit bedrijf krijgt van mij een
8.8