Saldodipje

Lenen29-11-2023Sophia Door Sophia
8.5

Geld lenen - tegenwoordig doet iedereen dat weleens, vroeg of laat. Of je hebt een hypotheek nodig. Of je moet een verbouwing bekostigen. Of je hebt een auto nodig.

Je kunt soms geld lenen van vrienden of familie. Dat is vaak een snelle en goedkope manier. Maar het kan ook ingewikkeld worden en de verhoudingen op scherp zetten. Wat als je toch niet zo snel als gedacht kunt terugbetalen? Of wat als die ander het geld ineens eerder weer nodig heeft? Het is daarom vaak beter om een lening bij een officiële instantie af te nemen!

Voor leningen moet je vaak heel veel uitzoeken. Je wil bijvoorbeeld weten of Saldodipje een betrouwbare leningverstrekker is. En of ze een goede rente bieden. 

En misschien wil je ook wel weten of je het beste kunt kiezen voor een doorlopend krediet, een persoonlijke lening of nog een andere leenvorm van Saldodipje. In deze blog deel ik graag mijn ervaringen met Saldodipje met jou! En natuurlijk geef ik je ook weer een aantal tips over geld lenen bij Saldodipje!

Waarom zou je geld lenen bij Saldodipje?

“Geld lenen kost geld.” - dat zeggen ze altijd in alle reclames die over geld lenen gaan. Dat is verplicht. Want inderdaad, gratis geld is het natuurlijk nooit. Je betaalt bijvoorbeeld rente over het bedrag dat je leent.

Maar soms heb je gewoon geld nodig. Bijvoorbeeld omdat je een huis gaat kopen. Of je keuken wilt verbouwen. Niet iedereen heeft zomaar genoeg geld op zijn of haar rekening om dat even te kunnen afrekenen.. Maar banken en andere leningverstrekkers wel. Daar kun je dus een lening afsluiten.

Saldodipje is zo’n bedrijf waar je een lening kunt afsluiten. Ze hebben daar verschillende mogelijkheden voor. Het is het slimst om eerst advies in te winnen. Dan kun je samen bekijken wat voor jou de handigste manier is voor een lening. Misschien weet je zelf al alles van leningen, misschien ook niet. Sowieso is het handig om aan Saldodipje te vragen wat zij allemaal kunnen aanbieden. Zo kun jij het beste besluiten of Saldodipje voor jou de beste keuze is!

Mijn ervaringen met Saldodipje

Zelf heb ik een aantal jaren terug een lening geregeld via Saldodipje. Ik koos toen voor Saldodipje omdat ze een scherpe aanbieding hadden. En ja, iedere cent is natuurlijk meegenomen als je een lening nodig hebt! 

Verder vond ik het prettig aan Saldodipje dat ik het geld gauw ontving. Ik heb weleens gehoord van bedrijven waar je heel lang op je geld moet wachten, en daar had ik geen tijd  voor. Dus daar was ik tevreden mee. 

Mijn ervaringen met Saldodipje voor het lenen van geld zijn dus best goed! Ik zou ze dus aanraden aan iemand anders. Maar iedere persoonlijke situatie is natuurlijk weer anders, dus leningen vergelijken is altijd een goed idee.

Mijn ervaringen met verschillende soorten van lenen
Er zijn tegenwoordig allerlei soorten leningen waaruit je kunt kiezen. Ik heb ze niet allemaal gehad, maar heb er wel veel over gelezen. Daarom geef ik je graag een aantal tips. Let wel: niet iedere lening is voor iedereen beschikbaar. Maar het is wel goed om te weten welke soorten leningen er bestaan.

Zo kun je bijvoorbeeld een doorlopend krediet kiezen. Je leent dan een bedrag en lost dat langzaam af. Je kunt soms tussentijds geld opnemen. Dan wordt de looptijd wat langer of je lost daarna iets meer af per periode. Dit kan handig zijn als je voor een langere periode wat extra geld nodig hebt.

Een persoonlijke lening is misschien de bekendste vorm van lenen. Je leent hierbij meestal tegen een vaste rente en gedurende een vaste periode. Dat kan bijvoorbeeld 2 jaar zijn. Dan is de lening als het goed is helemaal afgelost.

Een hypotheek gebruik je om een huis te financieren. Daarbij kan de renteperiode ook vastliggen, bijvoorbeeld 30 jaar of 10 jaar. Je spreekt dit af wanneer je jouw huis gaat kopen. Soms kun je tussentijds extra aflossen, of de renteperiode aanpassen.

Een zakelijke lening kun je gebruiken om zakelijke bestedingen te financieren. Bijvoorbeeld als je een eigen bedrijf wilt starten. Of een investering doet in jouw bedrijf, zoals de aankoop van vastgoed of de inrichting daarvan. Ook kun je een zakelijke lening nodig hebben als het even wat minder goed gaat met jouw bedrijf en je dus wat extra geld nodig hebt. 

Je zou het misschien niet zeggen, maar een creditcard is eigenlijk ook een lening. Want wat je met een creditcard uitgeeft, is een voorschot. En de rente kan heel hoog zijn, dus dit is echt goed om te weten. Ik wist dit eerst niet!

Mijn beste tip: vraag een expert om advies

Zoals je ziet, zijn er dus heel wat verschillende vormen van geld lenen! En dan heb ik nog lang niet alle vormen opgenoemd nu… Ik hoop dat ik je tenminste al een beetje op weg heb geholpen. Want het is goed om te weten waar je uit kunt kiezen.

Overweeg je echt de stap te nemen en een lening aan te vragen, dan is het altijd goed om je grondig te laten informeren door een echte adviseur, bijvoorbeeld door Saldodipje. Die hebben namelijk veel meer verstand van alle soorten leningen die er bestaan en kunnen jou daarom het beste helpen in jouw persoonlijke situatie.

Daarom is mijn beste tip van vandaag: vraag een financieel expert om advies. Je kunt bijvoorbeeld Saldodipje eens een bericht sturen of op hun website kijken om te zien waar ze je mee kunnen helpen. Dan weet je vaak meteen al veel meer. En dan zie je ook vast gauw of Saldodipje voor jou net zo goed kan werken als voor mij.

Veel succes!

Liefs, Sophia

Voordelen
  • Goede klantenservice
  • Prijs/kwaliteit prima in balans
  • De website doet precies wat je verwacht
Nadelen
  • Moeilijk kiezen
Dit bedrijf krijgt van mij een
8.5