SynVest

Financieel29-11-2023Sophia Door Sophia
8.5

Geld overmaken, sparen, beleggen, investeren… het kan tegenwoordig allemaal online. Er zijn steeds meer banken en andere bedrijven waar je jouw financiën kunt regelen. SynVest is daar een van. Ik ken niet alle financiële bedrijven, maar SynVest toevallig wel. Ik deel graag mijn ervaringen met jou in deze blog!

Wat ik handig vind aan online financiën

Vroeger kon je naar een bankgebouw om geld over te maken. Tegenwoordig heb je daar gewoon een app voor. Of doe je het op je laptop of computer. Ook bij SynVest kun je jouw financiën gewoon allemaal vanuit huis regelen. 

Ik vind dat zelf wel zo handig. Het scheelt natuurlijk dat je de deur niet uit hoeft. Maar ik vind het vooral heel fijn dat alles veel sneller geregeld is. Wil je even geld overmaken naar een vriend die de lunch had voorgeschoten? Die heeft het dan meteen op zijn rekening. Niet te geloven dat dat vroeger gewoon een paar dagen kon duren!

Waarom ik mijn financiën regel bij SynVest

Ik ben ooit bij SynVest terecht gekomen nadat ik had opgezocht waar het online goed geregeld was. SynVest had goede beoordelingen. Ook hadden ze een goede prijs. Dus toen heb ik het daar geregeld. En tot op heden bevalt het nog goed, dus hoef ik niet zomaar over te stappen!

Het is mij opgevallen dat je soms best veel moet betalen voor bijvoorbeeld een online rekening of wanneer je een geldtransactie doet. Dat vind ik best raar, want als je het allemaal zelf regelt, waarom moet zo’n bank of tussenbedrijf dan nog zoveel daarvan krijgen? Bij SynVest zijn de kosten lager dan bij sommige andere aanbieders, dus dat vond ik alvast een voordeel. Ik geef dat geld natuurlijk liever aan leukere dingen uit (zie ook mijn blogs over online shops bijvoorbeeld ;)!).

Is online je financiën regelen wel veilig?

Ik snap best dat je je misschien afvraagt of het wel veilig is om je financiën online te regelen. Ik bedoel, je hoort best vaak dat er online gegevens worden gehackt enzo. Dan kan je je best kwetsbaar voelen als je online belangrijke dingen doet. Zoals financiële zaken. Mijn vader vindt het bijvoorbeeld zo eng om online te bankieren, dat hij nog alles met de post opstuurt. Heel onhandig, toch? En ook helemaal niet nodig, want tegenwoordig is alles enorm beveiligd. 

Wel is het natuurlijk slim om alleen je geld ergens onder te brengen waarvan je weet dat het betrouwbaar is. Een gerenommeerd bedrijf bijvoorbeeld. Of eentje die goede garanties kan afgeven. Bij SynVest had ik bijvoorbeeld gauw een goed gevoel, omdat ik ze al kende van te voren en omdat ze veel garanties konden geven. 

Oh, ja, en je moet natuurlijk nooit reageren op die rare sms’jes, emails of appjes die je soms krijgt van internetcriminelen die zich voordoen als een bank. Ik vind die overigens altijd best wel duidelijk herkenbaar, want ze staan vaak vol spelfouten en hebben een raar internetadres erbij staan. En komen vaak ook nog eens van een bank die helemaal de jouwe niet is. Toch trappen mensen er nog wel eens in, dus kijk altijd heel goed en klik nooit zomaar ergens op! Twijfel je toch? Bel dan zelf jouw bank en vraag of het echt is!

Hoe ik mijn geld slim investeer

Er zijn natuurlijk allemaal manieren om ervoor te zorgen dat jouw geld meer waard wordt. Daar kun je ook bij SynVest naar informeren. Sommige mensen willen daarbij best een beetje extra risico lopen, als ze daardoor nog meer rendement ontvangen. Anderen willen juist zo veilig mogelijk investeren, ook als ze daardoor misschien iets minder verdienen. Voor hen is veiligheid het belangrijkst.

Zelf vind ik het fijn om niet al te veel risico te lopen. Vooral niet met dingen die ik eigenlijk niet helemaal snap of waar ik gewoon niet in thuis ben. Dat besteed ik dan liever uit, zoals aan SynVest, of doe ik helemaal niet. Je hebt bijvoorbeeld allemaal manieren om te speculeren, met producten die turbo’s, opties en sprinters heten. Daarmee kun je snel veel geld verdienen, maar het net zo snel weer verliezen. Ik vind dat zelf een beetje tricky. Liever zou ik daarom kiezen om te beleggen in iets duurzamers. Dan krijg je nog altijd rendement. Wel misschien iets minder, maar dus ook minder risico’s!

Mijn ervaringen met bitcoins en andere cryptocurrencies

Bitcoins hebben natuurlijk nogal wat sprongen gemaakt. Soms was één bitcoin ineens superveel geld waar, en daarna ineens niet meer. Heel spannend allemaal. Er waren mensen die van de ene op de andere dag heel rijk waren geworden. En mensen die de dag erna ineens alles weer kwijt waren. Zelf heb ik ooit een stukje bitcoin gekocht en het iets later weer verkocht. Best leuk om zo wat winst te maken! Maar echt veel was het niet, want ik wilde er ook weer niet te lang mee wachten. Ik vond het gewoon leuk om even te proberen, want ik wil natuurlijk alles ervaren :)

Je hebt ook nog allerlei andere soorten digitaal geld. Die zijn meestal veel minder geld per stuk waard. Maar ze zijn ook minder bekend, dus mensen doen er vaak ook minder mee. Het is wel leuk om hiermee te proberen te investeren, om te kijken of dit iets voor je is. 

Advies is heel belangrijk!

Zoals je hebt kunnen lezen in deze blog, zijn er heel wat manieren om met jouw financiën om te gaan. Of je nu veel geld te investeren hebt of juist weinig; je kunt er altijd wel wat mee doen. Maar dat betekent niet dat alle vormen even verstandig of veilig zijn. 

Daarom vind ik het slim om je altijd heel goed te laten adviseren voor wat jij het beste met jouw geld kunt doen. En waar. Ieders situatie is natuurlijk weer anders, en een goede adviseur kan meestal goed helpen. Ik hoop dat ik je al een beetje op weg heb geholpen, maar ik ben natuurlijk ook geen echte financiële adviseur; ik kan alleen maar op basis van mijn eigen ervaringen schrijven. Wil je echt iets gaan ondernemen, vraag dan aan een expert wat de mogelijkheden zijn of wat je het beste kunt doen. Bijvoorbeeld aan SynVest.

Succes!

Liefs, Sophia

Voordelen
  • Goede klantenservice
  • Prijs/kwaliteit prima in balans
  • De website doet precies wat je verwacht
Nadelen
  • Moeilijk kiezen
Dit bedrijf krijgt van mij een
8.5