VitaePro

Dieet & Gezond27-11-2023Sophia Door Sophia
8.5

Oef, diëten, dat klinkt nooit leuk. Ik vind het klinken als van alles niet mogen eten en drinken. Maar eigenlijk betekent het juist dat wat je wél mag eten, namelijk een voedingspatroon met leefregels. Wist je dat? Dan klinkt het in ieder geval al een stuk positiever, toch?

Het is nu eenmaal zo dat wie gezond wil zijn, niet zomaar alles ongecontroleerd in zijn of haar mond moet stoppen. En ook af en toe moet bewegen. Daar kan een dieet bij helpen, maar ook een fitness-schema of een ander plan dat jou kan helpen gezond te blijven. Kijk vooral ook even wat de mogelijkheden van VitaePro zijn om gezond te blijven. Ik geef je in deze blog ook tips over VitaePro en mijn ervaringen met VitaePro!

Er zijn allerlei bedrijven die jou kunnen helpen een gezond dieet en leefschema te maken. En je daar vervolgens aan te houden. Zo zijn er bijvoorbeeld winkels waar je gezonde producten kunt kopen, of producten om mee af te vallen. Maar er zijn ook personal coaches die jou helpen trainen of je door een afvalschema heen loodsen. En er zijn allerlei diëten op de markt.

Gezond blijven met VitaePro - een goed idee?

VitaePro is een bedrijf dat jou kan helpen om op gezond gewicht te blijven en gezond te leven. Dat kun je bij VitaePro op verschillende manieren doen. 

Het is belangrijk dat je kiest voor een manier die helemaal bij jou past. Hou je niet van strikte regels? Kies dan iets waarbij je meer vrijheid hebt. Heb je juist een sterke stok achter de deur nodig? Dan kun je juist beter voor een wat strakker plan kiezen. 

Ik heb zelf best goede ervaringen met VitaePro. Het was voor mij los genoeg dat ik me niet te veel gepusht voelde. Maar ik had er zeker wel wat aan! Ik vond bovendien de communicatie heel duidelijk. Ik vind dat altijd heel belangrijk. Maar dat kan voor jou natuurlijk net weer anders zijn. 

Kijk vooral zelf even bij VitaePro om te zien wat de mogelijkheden zijn. En bekijk dan vooral ook of die mogelijkheden passen bij wat jij wil en echt nodig hebt. Want ik geloof er echt in dat een voedingspatroon alleen werkt als die zo goed mogelijk aansluit op jouw persoonlijke behoeftes. Daarom kan ik je ook adviseren om even contact met VitaePro op te nemen. Dan kun je echt even doorvragen naar wat ze te bieden hebben en wat het beste voor jou is.               

Mijn ervaringen met diëten

Eerlijk is eerlijk - ik heb natuurlijk niet álle diëten geprobeerd. Dat zou ook niet kunnen. Er zijn zoveel diëten op de markt! En niet alle diëten of voedingsschema’s zijn even goed voor je. Maar ik heb wel ervaringen met sommige diëten. En ik vind het sowieso goed om gezond te leven. Dus daar geef ik je graag tips over in mijn blog!

Zelf houd ik niet van diëten waarbij je bijna niks mag eten. Of diëten waarbij je de hele dag calorieën moet tellen. Een vriendin van me deed een dieet waarbij ze heel specifieke dingen moest eten, zoals een kwart sinaasappel met 120 gram yoghurt. Ik ben zelf meer van de wat praktischere diëten. Gewoon gezond eten. En bijvoorbeeld geen chocoladereep als tussendoortje, maar liever een appel. Maar ja, dat kan voor iedereen natuurlijk weer heel anders zijn. Als jij gewoon even snel een paar kilo kwijt wil, dan kun je daar een bepaald dieet voor volgen.

Ik denk wel dat het voor iedereen zo is dat je betere resultaten boekt als je langere tijd gezond eet en daar dan ook aan went, dan wanneer je korte crash-diëten volgt. Lijkt me ook gezonder (en leuker)!

Mijn ervaringen met trainen en fitness

Heb je geen zin om minder of anders te eten? Dan kun je natuurlijk ook (meer) gaan trainen. Ook daarvoor kun je op internet terecht. Je kunt bijvoorbeeld trainingsapparatuur kopen of een trainingscoach zoeken. Wat jij maar het prettigst vindt. 

Zelf vind ik het fijn om zelf te kunnen bepalen wanneer ik train. Dus ik heb wat verschillende trainingsgear gekocht, zoals een goede mat, gewichtjes en andere losse fitness-spullen, en daar kan ik dan mee aan de slag. Voor anderen is een coach of een sportschool juist weer fijner. 

Hierbij is het handig om iets te kiezen dat bij jou past. Want anders houd je het gewoon niet zo gemakkelijk vol. Ik heb een tijdje een abonnement op een sportschool gehad. Dat vond ik toen best wel fijn. Ook omdat die sportschool heel dicht bij mijn huis zat. Maar toen ik verhuisde en ik geen sportschool meer in de buurt had, ging ik ineens veel minder vaak… Ik heb uiteindelijk mijn abonnement maar opgezegd, want dat was natuurlijk zonde. En nu sport ik wat vaker thuis. Of ik ga af en toe een flink stuk fietsen! 

Daarom is het belangrijk om iets te kiezen dat bij jou en jouw situatie past, want dan is het veel leuker en doe je het ook vaker!

Mijn tips om gezond te leven

Gezond leven heeft natuurlijk heel veel voordelen. Je voelt je beter, je hebt meer energie, je ziet er beter uit, en ga zo maar door! Maar het is niet voor iedereen even gemakkelijk. Bijvoorbeeld omdat het best moeilijk is om nee te zeggen als iedereen om je heen een stuk taart eet. Of gewoon omdat je een echte zoetekauw bent. 

Mijn moeder zei vroeger altijd tegen mij: “Ieder pondje gaat door het mondje”. En dat is natuurlijk gewoon helemaal waar. Soms denken mensen dat ze helemaal niet te veel eten, maar dan vergeten ze dat ze af en toe tussendoor een of andere reep nemen. Oeps! En sowieso zitten we allemaal te veel en bewegen we te weinig.

Het werkt voor mij het beste om kleine wijzigingen door te voeren. Gewoon wat vaker even de deur uit om te wandelen. Geen ongezonde tussendoortjes vol suiker. En dat dan volhouden totdat je eraan gewend bent en niet anders meer wilt. 

Dat klinkt makkelijker dan het is. En ik houd me er zelf ook zeker niet altijd aan, hoor! Daarom is het vaak een goed idee om hulp in te schakelen. Bijvoorbeeld van VitaePro. 

Het kan gewoon net even dat beetje schelen om bijvoorbeeld fijne fitnessapparatuur te gebruiken, een goede sportschool te vinden waar je graag komt, een duidelijk dieet te volgen waarbij je weet wat je mag eten en een sport te vinden die je graag regelmatig doet. Want hoe meer plezier je erin hebt, hoe beter het gaat!

Veel succes en vooral ook veel plezier!

Liefs, Sophia

Voordelen
  • Goede klantenservice
  • Prijs/kwaliteit prima in balans
  • De website doet precies wat je verwacht
Nadelen
  • Moeilijk kiezen
Dit bedrijf krijgt van mij een
8.5