IkRij.nl

Autodiensten29-11-2023Sophia Door Sophia
9

Sinds ik een eigen auto heb, voel ik me toch een stuk vrijer. Ik bedoel, je kunt dan lekker overal heen rijden en van alles doen. Niks ten nadele van het openbaar vervoer natuurlijk, maar ik vind het toch best fijn om een auto te hebben!

Een nadeel van een eigen auto is wel dat je van alles moet regelen. En dat begint natuurlijk meteen vanaf het moment dat je op zoek gaat naar welke auto je precies wilt hebben. Koop je die nieuw of tweedehands, en waar moet je dan precies op letten? En met welke bedrijven ga je dan precies in zee, en welke kun je beter vermijden? Ik kwam zelf bij IkRij.nl terecht na een tip van een vriendin. Omdat mijn ervaringen met IkRij.nl best wel goed bleken, ben ik hier toen gebleven.

Al die keuzes vond ikzelf best lastig allemaal. Ik heb dan ook veel rondgevraagd bij mijn vrienden en familie! Dus ik weet goed hoe belangrijk het is om advies te krijgen. Daarom geef ik jou ook graag tips en deel ik mijn ervaringen met jou!

Mijn ervaringen met IkRij.nl

Het is eigenlijk bij alle autodiensten die je afneemt goed om te weten dat je met een goed bedrijf in zee gaat. Bijvoorbeeld met IkRij.nl. 

Zelf ben ik altijd best wel loyaal. Als ik eenmaal tevreden ben met een bedrijf, zoals met IkRij.nl, dan blijf ik daar best lang hangen. Ook al is een aanbieding ergens beter. Ik weet niet of dat altijd de goedkoopste optie is. Maar ik vind het zelf heel fijn om zekerheid te hebben. Vooral als het om een auto gaat. 

Ik heb inmiddels best veel technische kennis van mijn bolide, al zeg ik het zelf. Want het is natuurlijk gewoon heel handig en cool om zelf je auto te kunnen fixen als er iets mee is. Maar ik vind het ook fijn om te kunnen vertrouwen op een bedrijf zoals IkRij.nl. Dan weet ik dat mijn wagen in goede handen is!

Waarom ik liever een tweedehands auto koop dan een nieuwe

Oké, het is natuurlijk heel cool om met je eerste salaris naar een dealer te gaan en daar een spiksplinternieuwe auto uit te zoeken. Maakt niet eens uit welk automerk je dan gaat kopen: zo’n nieuwe auto ruikt ook zo lekker! En sommige mensen vinden het ook gewoon een prettig idee dat nog nooit eerder iemand in jouw auto heeft gereden.

Toch ben ik blij dat ik voor een tweedehands auto ben gegaan. Sowieso is zo’n auto natuurlijk echt veel goedkoper. Ze zeggen weleens dat je nieuwe auto direct na de aanschaf meteen al veel minder geld waard is. Want stel, je zou hem meteen doorverkopen, dan is die auto niet meer nieuw. Dat vond ik zelf best wel zonde. Met tweedehands heb je dat minder, want hij was dus toch al niet meer nieuw. 

Waar je op moet letten als je een auto koopt

Wel moet je natuurlijk goed opletten dat je geen kat in de zak koopt. Want zo’n tweedehands auto kan allerlei verborgen gebreken hebben. Maar hij kan natuurlijk ook helemaal pico bello zijn! 

Zelf vind ik het fijn om een auto te kopen die niet al te oud is en ook niet een al te hoge kilometerstand heeft. Dan is er immers minder mee gereden en is de kans op schade dus ook minder groot. Maar zeker weten doe je dat nooit echt, dus het is altijd een goed idee om een autoverzekering af te sluiten. 

Maar misschien wil je juist een zo goedkoop mogelijke auto. Dan kan een oude auto met een hoge kilometerstand wel aantrekkelijk zijn. Let nog steeds goed op, want als die oude auto door zijn leeftijd weer extra onderhoud nodig heeft, ben je misschien alsnog duurder uit…

Mijn ervaringen met leasen

Voordat ik mijn eerste echte eigen auto kocht, heb ik even een auto geleast. Dat vond ik best wel handig, want er wordt dan veel voor je geregeld. Als de auto stuk is, dan kun je die gewoon inleveren en hij wordt voor je gemaakt. En leaseauto’s zijn meestal heel nieuw, en dat is ook wel leuk!

Maar deze vorm van autorijden is ook best wel duur. Logisch ook, want je krijgt er dus best wat voor terug. Maar dat was voor mij een reden om op een gegeven moment zelf een autootje te kopen. 

Het is dus maar net wat je zelf wilt. Wil je gewoon het liefst een eigen auto? Dan is leasen misschien niet jouw keuze. Wil je vooral van a naar b kunnen en verder niet zoveel over jouw wagen hoeven nadenken? Dan kan leasen handig zijn. Er zijn ook veel bedrijven die een leaseauto aanbieden aan hun werknemers.

Is het veilig om autodiensten online te regelen?

Voor je auto kun je tegenwoordig van alles online regelen. Zoals het vinden en kopen van een auto. Of het regelen van een autoverzekering of een leasecontract. En zelfs het uitzoeken van een parkeerplaats, bijvoorbeeld op Schiphol als je op vakantie gaat. Ook bij IkRij.nl kun je alles online en digitaal regelen.

Zelf vind ik dat best wel handig. Ik regel namelijk toch al bijna alles online. Zoals online shoppen, verzekeringen afsluiten, een energiecontract zoeken. En natuurlijk blogs voor jullie schrijven ;)! Dingetjes voor mijn auto regelen kan voor mij dus ook prima online!

Ik vind dat zelf allemaal goed geregeld en ook veilig. Maar dan is het wel belangrijk dat je weet bij welke bedrijven je dat doet. Kijk kritisch naar de website van zo’n bedrijf; komt die betrouwbaar over? Lees daarnaast reviews over een bedrijf. Of vraag het je vrienden en familie. Zonder die tip van een vriendin had ik IkRij.nl misschien ook nooit geprobeerd. Je kunt ook nog informatie opvragen over bedrijven bij verschillende instanties, dat kan een extra garantie zijn dat jij en jouw auto hier in goede handen zijn. En als je eenmaal een fijn bedrijf hebt gevonden, zoals ik nu tevreden ben met IkRij.nl, dan kun je daar blijven.

Veel rijplezier!

Liefs, Sophia

Voordelen
  • Goede klantenservice
  • Prijs/kwaliteit prima in balans
  • De website doet precies wat je verwacht
Nadelen
  • Moeilijk kiezen
Dit bedrijf krijgt van mij een
9